Psihoterapie de familie

Psihoterapia de familie este o modalitate bună de a antrena resursele tuturor membrilor de familie pentru a participa la schimbare.
Acest tip de psihoterapie este recomandat familiei care întâmpină dificultăţi cînd apar schimbări normale -o nouă etapă în viaţă familiei: apariţia unui copil, sau al celui de-a doilea, începerea grădiniţei, schimbările aduse de vârsta adolescenţei, sau ale vârstei înaintate, dar şi când apar schimbări neaşteptate: divorţul,decesul, îmbolnavirea unui membru al familiei de o boală cronică.
Procesul de terapie aduce o nouă perspectivă asupra problemelor, membrii familiei învaţă să vadă cu alţi ochi situaţia cu care se confruntă, cum să iasă din tipare vechi de acţiune, câte o dată vechi de generaţii, cum să comunice mai bine şi să vină în întâmpinarea nevoilor emoţionale potrivite fiecărei vârste.

Formare profesională cursul de formare în psihoterapie sistemică de familie şi cuplu în cadrul Asociaţiei de Terapie Familială-ProFamilia- www.familytherapy.ro – , avându-i formatori şi supervizori pe dr. Barat Katalin, dr. Skolka Eniko şi psihoterapeut Orban Maria; în prezent sunt terapeut sub supervizare.